Wednesday, October 3, 2007

071004 - Mother India (Gbg)



Ojojoj, nu var det länge sedan jag skrev någonting här. Nya jobbet kräver sin tribut tid och energi.

Härförleden var jag i Göteborg och käkade för andra gången på det mycket prisvärda och, om än på en bakgata, centralt belägna Mother India. Man behöver inte mer än sticka näsan innanför dörren innan den uppmärksamme kyparen har noterat sällskapets antal och hänvisat till en lämplig placering i den mysiga men något trångbodda lokalen.

Klientelet är av alla storlekar, åldrar, ursprung och grad av intellektuell fallenhet. Menyns huvudrätter är uppdelade efter köttsorter så att man först kan bestämma sig för ungefär vad man är sugen på och sedan känna efter mer i detalj. Dessutom bjuds som ofta på indiska restauranger ett bättre urval vegetariska alternativ. Min blick fastnade på lammkött som jag inte ätit på länge och cognac'en i alternativ 34 fällde det slutliga avgörandet. Andrea åt ett vegetariskt alternativ med spenat och god indisk färskost, hon hade dessutom den goda smaken att beställa in ett gott naanbröd vilket jag rekommenderar er läsare att också göra.

Maträtterna serveras i separata kärl. Riset i en, grytan i en annan och brödet i en. Sen har vi dessutom tallrik, glas och bestick. Borden är inte så stora, go figure. Döm av min irritation då jag beslöt mig för att nyttja ett tomt angränsande bord för brödskålen och möttes av blixtrande ögon från två fryntliga kretiner som satt ytterligare ett bord bort och redan placerat sin brödskål på det aktuella bordet. De tyckte tydligen att det var deras privata avlasningsbord. Deras och ingen annans, suck.



Ytterligare några gäster i lokalen bjöd på en helt annan form av uppvisning istället illustrerande den goda servicen. Damen i sällskapet ansåg av någon för mig ej helt hundra procentigt urskiljbar anledning vilja ha sin rätt kompletterad på något sätt (den hade väl blivit kall eller nåt) och kyparen var mycket artig utan att ge sken av någon som helst irritation då han gick hennes något högdragna önskning till mötes. Själv hade jag aldrig blivit någon bra kypare, jag hade strypt vederbörande. Hade behövt en boxsäck hängande i disken för att avreagera mig.

Vid ett annat bord satt en barnfamilj men en bedårande ettåring som glatt fumlade allt som kom i närheten av munnen lite närmare munnen. Ett annat sällskap utgjorde två förhärdade skåningar som pratade om hur mycket de jobbat senaste tiden.

Sammanfattningsvis: Gå hit och ät vem du än är och glöm inte naan-bröd.

Fyra smarriga naanbröd av fem möjliga blir betyget.

Ps. En annan möjlig tolkning av kyparens nästintill maniska ivrighet att omedelbart placera nya sällskap vid bord, är att restaurangen har en ovanvåning också som de inte ville ha folk på om det inte var fullt på nedanvåningen. Måste vara bra mycket krångligare att hålla ordning på två plan och springa upp och ner för spiraltrappan.

Länk till restaurangens hemsida: http://www.motherindiagbg.com/

2 comments:

Andrea said...

Tanten hade fått ett hårstrå i sin mat...

Nils said...

Jaha, det var ju inte så fräscht förstås! Då förstår jag bättre.