Andrea är bra på en massa saker, bland annat lagar hon fantastisk veganmat. Här har ni ett av hennes recept som tillhör mina favoriter. Praktiskt, ekonomiskt, lätt att variera, kul, gott, bra ur ekologiskt perspektiv och tyvärr, måste jag väl erkänna, säkert rätt nyttigt också.
Grundrecept till ett litet fattigmanslinspålägg som kan användas till det mesta.
5 dl röda linser
2 tärningar grönsaksbuljong
2 hela vitlöksklyftor
2 msk olivolja
valfria kryddor, förslagsvis ½ msk rosmarin och ½ msk timjan som bas
ca 7 dl vatten
Häll ihop alla ingredienserna, men spara ungefär hälften av vattnet. Koka. Häll under kokningen på mer vatten, allt eftersom det kokar bort.
Koka tills linserna kokat sönder, vilket brukar ta ungefär en halvtimma.
Detta är ett grundrecept som bör och vill varieras. Utöver dessa ingredienserna hade jag vid detta kok 1 msk Kikkoman, ½ msk malen muskotblomma, 1 schalottenlök samt 1 msk fryst persilja.
Pålägget brukar uppstå i samband med pengabrist, varpå röran ofta inehåller det som finns hemma. Förslag på andra ingredienser är (behåll basreceptet oförändrat) rödlök, en riven morot, gröna oliver, pepperoni eller soltorkade tomater.
Se bara upp för "lavaeffekten", annars kan man inte misslyckas.
Orginalreceptet publicerades på matforumet Skafferiet härförleden.
Andra intressanta bloggar om: Vegan, Mat, Linser, Ekonomi, Olivolja, Ekologiskt, Kul, Gott, Vitlök, Timjan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Tjuv där!
Post a Comment