Då Bantorget och Grand Hotell var fullbokade, åt jag istället min examensmiddag på Godset.
Eftersom lokalen var full till bredden (utan att man behövde stöta i varandra tack och lov) tog det ett tag för den för kvällen något underdimensionerade personalstyrkan att leverera våra rätter.
Som plåster på såren fick vi innan förrätten en torsk/tryffelanrättning med hembakat knäckebröd, parmesan & soltorkad tomatbullar och ett tryffeloljebaserat pålägg. Tillsammans med en inledande Novalucol, några sippar av det utmärkta pinot grisvinet vi egentligen ämnade dricka till förrätten , lugnade det den dagen till ära sönderstressade magen.
När väl så förräten bars ut var vi bra hungriga. Så här lydde menyn minus den sannolikt improviserade för-förrätten:
Anklever och oxfilé med sautern, nötter, majs och aprikos
Renkalv på två sätt med blomkålscrème, dillinkokt persiljerot, örtsmaksatt kroppkaka med rostade pistagenötter och sky
Hasselnötsparfait, citrussallad, vanilj och äpplekräm samt kardemummaflarn
Kan ju säga att maten såg betydligt trevligare ut och smakade bättre än vad dessa ganska prosaiska menybeskrivningar låter påskina.
Till förräten dracks en pinot gris med, som servitrisen uttryckte det, "mycket fetma". Den passade utmärkt.
Till huvudrätten ett rejält kryddigt och starkt rödvin signerat Peter Lehmann och till efterrätten en Sauterne.
Priserna ligger kring 400 för tre rätter exkl dryck. Det är rätt mastigt men man får faktiskt riktigt bra mat för pengarna. Vinmenyn är också bra men 300 spänn till kanske inte är helt och hållet prisvärt, tyvärr.
****
Bättre än det mer svenniga och inte så prisvärda Grand, kanske inte riktigt lika bra som Bantorget 9.
Andra bloggar om: Mat, Dryck, Mat & dryck, Mat och dryck, Tryffel, Godset, Lund, Restaurang, Bantorget, Grand Hotell, Middag, Examen, Torsk, Knäckebröd, Parmesan, Soltorkad tomat, Novalucol, Pålägg, Pinot gris, Förrätt, Huvudrätt, Dessert, Efterrätt, Vin
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment