Wednesday, April 11, 2007

070411 - Johannebar i Johanneberg (GBG)

Nära Chalmers hittar du detta trevliga hak som vad vi erfor nyligen också erhållit en bra recension i en göteborgstidning.

Utbudet består av ett antal rätter från spridda delar av världen; pasta, pizza, hamburgare, revbensspjäll, sallader, fisk mm. Inget fancy pansy, utan bra mat som det visade sig att kockarna väl behärskar. Etablissemanget har inte tagit sig vatten över huvudet på något sätt utan kör hyfsat säkra kort rimligen elegant utfört.

Väggarna pryds liksom många hamburgerhak av inramade porträtt på kändisar i film och musikvärlden. Det är dock inte de mest uttjatade bilderna på Jimmy Hendrix och Tony Montana, utan precis som med maten är det väl inarbetade koncept med rätt schwung och en liten twist i utförandet.

Man sitter bra och personalen är uppmärksam. Kyparen rekommenderade det alternativ som jag i princip redan bestämt mig för, alltså blev det kycklingburgaren med honungssenap serverad med cole slaw och pommes frites. Anrättningen klingar ju något fettbemängd men så var verkligen inte fallet. Till och med cole slaw'en var fräsch. Övriga i sällskapet åt pasta respektive en fiskgratäng. De var också nöjda med resultatet.

Den som vill kan istället slå till på hamburgaren av nötkött för en tia till. Alternativt deluxevarianten med mozzarella och parmaskinka som man får hosta upp ytterligare en trettilapp för.

I korthet: Rimliga priser, bra mat, trevlig service, väl tilltagna portioner och några maffiabossar på väggarna. Ett bra ställe.

****

Ps. Kycklingburgaren gick på 89 pix.

Johannebars hemsida

Andra intressanta bloggar om: , , , ,

2 comments:

Kristina Eriksson said...

Va kul att läsa om ett ställe som jag funderat på att besöka! Ändå mera kul med en Göteborgsmatbloggare!

Nils said...

Det har inte blivit så mycket Göteborg den senaste tiden men du anar inte hur mycket jag önskar att det blir mer av den varan framöver.