Friday, April 20, 2007

070419 - Eros (Lund)

...är namnet på den ena av de två restauranger som ligger på den sida av "musikbörsenhuset" som vätter mot Allhelgonakyrkan. Ställets föredömligt syltadoftande yttre döljer ett kitschigt och av den grekiska mytologin inspirerat innanmäte. Till vänster är väggen dekorerad med en scenen där Odysseus står fjättrad vid masten medan sirenerna lockar med sin fördärvliga sång. Till höger tycks temat vara grekisk, minst lika tidlös, mjukporngrafi i form av fejkad mosaik.

Även om restaurangnamnet och väggdekorationerna handlar om kärlek så gör tyvärr inte maten det. Käkade lunch med några kursare här häromveckan och maten kan inte sägas varit mer än passabel. Souvlakin bestod av en ganska liten portion där lejonparten utgjordes av friterade potatisskivor (de var inte så många de heller), en mindre del av en pliktskyldig tråksallad samt slutligen ett endaste halvmumifierat "grillspett" utskuret med en nästan maskinell precision. Ett minimalt plus för de två ganska goda men magert tilltagna och sjaskigt uppslafsade såserna maten serverades med.

Salladen som ingick bestod av pizzasallad, brödet var vitt men helt ok och kaffet efteråt var också utan anmärkning men verkligen inget som kompenserade för ställets övriga brister.

Det här betalade vi 60 spänn var för! Tragiken blir än mer påträngande när man tillägger att då hade studentrabatten på 3 (tre!) kr dragits, stackars dem som betalar fullpris!

*

Betyget blir alltså en etta och då har det här stället redan fått ett rejält plus för inredningen som faktiskt var rätt underhållande på sitt eget lilla vis. Slutbedömningen blir att det här inte är ett ställe man går till för att äta, vilket väl ändå måste ses som ett problem när det är en restaurang det handlar om.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments: