Friday, April 20, 2007

070420 - Sorl, kafé på David Halls torg (Malmö)

På denna hyfsat heta adress i Malmö hittar man ett gäng bra etablissemang, designprylaffären Kitsch, chocolaterian Les trois roses och även den litet lyxigare restaurangen Mrs Browns.

Vi hade litet bråttom och och ville kunna sitta ner (Mrs Brown var ännu fullare än Sorl) så vi valde istället det ganska trångbodda men trevliga stället Sorl.

Utbudet är ganska steroetypt med några sorters kaffe i Zoegakoppar, paj, soppa, muffins med mera. Det min blick fastnade för var de ganska väl tilltagna kryddiga kakorna i form av tunna sprödbakade längder om ca 10 x 20 cm! Den ena smakade kanel och den andra ingefära. Kul grej.

Under dagen traskade vi förbi ytterligare ett kafé vid namn Sorl, tror det är det som hänsyftas på deras hemsida.

Vi satt inte så länge men de mitt sällskaps tomatsoppor var enligt uppgift helt ok och min chokladmuffins oklanderlig. Tråkig servis dock inkl vattenglasen.

***

Det blir en stark trea för detta hak, mycket på grund av att de inte var så där sinnessjukt dyra trots att stället ligger väldigt bra. Skall man käka lunch ska man nog äta på Mrs Brown, de skall enligt uppgift vara väldigt bra. Nästa gång tänkte jag käka där.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments: