Tuesday, May 20, 2008

080520 - Kort om några hak (Gbg)

En hyllning, två sågningar och en favorit i repris

Mitt andra hem är en nyupptäckt stjärna på Andra Långgatan i Göteborg. Precis som namnet antyder aspirerar detta etablissemang på att få vara ditt ställföreträdande vardagsrum. Levereras med färdigklottrat dass, kombinerad tv/öppen spis, en liten scen, biofåtöljer mm. En salig blandning på relativt liten yta som faller mycket väl ut. Skulle shoppingandan falla på efter några dubbla espresso kanske du vill slå till på en vintageklänning el två ur second handsortimentet? Har du musiköra arrangeras här dessutom små koncerter från och till. Beundransvärt att man lyckas göra något så bra med en så i grund och botten sliten lokal.

Här tänker jag göra fler besök, förutsatt att stället fortsätter hålla öppet. En liten fågel har viskat i mitt öra att ställen i denna lokal sällan blir långvariga.

Jacobs café i Haga serverar värdelösa grillade smörgåsar för dryga femtilappen. Skulle snarast kalla den torra brödbit jag fick för en toast och den borde prissättas därefter. En trevlig uteservering dock, Haga är sannerligen inte helt fel på vårkanten.

Micasa tillhör också bottennappen om man vill käka tapas. Vulgoeklektisk inredning som börjar med en indian i naturlig storlek innanför dörren och fortsätter med sombreros, brädfodring och kaktusar. Maten är funktionell och priserna inte orimliga men fantasin lyser med sin frånvaro. Känns som ett ställe som stagnerat fullständigt. Santa Maria och guacamole, typ.

Franska bageriet fortsätter att imponera.

Publik likaså.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

2 comments:

Andrea said...

Haha,älskar ditt inlägg om panacottan. Fantastiskt otajmade dagar det blev för dig där. Men det blev ju bra tillslut. Och ang. Jacobs café: är det haga man är ute efter så går vi någon annan stans i haga och äter mackor. Nöllers mackor var ju rätt fina om jag minns rätt..

danielfrilans said...

Härlig sågning där Nils. Gillar verkligen ditt språk. Skoningslös sågning av mackorna. Härligt på dem bara. Lycka till i Kalmar och de framtida resorna.

mvh daniel