Mina värsta farhågor har besannats, vad fanken som helst kan ingå i den sammanpressade animaliska organiska massa som utgör kebab.
I april skrev jag så här i artikeln "Matens pornografi" och nu har vi fakta svart på vitt i DN´s nätupplaga, tysk kebab är inälvor, hud och horn.
Citat från min krönika på "Skafferiet" september 2006: Sedan tidigare har jag konstaterat att kebabkött (tillsammans med pizzaskinka) känns som ett av de absolut mest oförutsägbara livsmedlen som finns att tillgå. Den där oformliga sammanpressade köttmassan som hänger i vad som måste vara behaglig fortplantningsbefrämjande solsemestertemperatur för bakterier tillåter jag helt enkelt inte passera min tandrad. Gärna en "riktig" kebab med lammkött men inte den crabstickbesläktade slaktavfallsgegga som någon pinnat upp och hyvlar (!) kött ifrån timme ut och timme in.
Det tar nog ytterligare en livstid innan jag käkar kebab igen efter det här.
Andra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Kebab, Kött, Kebabkött, Slaktavfall, Berlin, Kattfoder, Hundfoder, Junkfood
Sunday, September 2, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment