Wednesday, August 8, 2007

070808 - Riz Raz (KPH)


Ehrm...här var det stängt men jag knäppte en bild i alla fall.

På årsdagen av vårt första amorösa möte i skogarna kring Säljeryd i Småland ville vi inte riskera dåligt vegetariskt/veganskt alternativ. Eftersom Den Grönne Kaeldere behagade med oss skämta aprilo och ha stängt utan att ange varför gick vi till reservalternativet Riz Raz. Vegetarisk buffé till en rimlig peng och en schyrre röd italiensk riserva från 2002 gjorde susen.

Tyvärr tyckte personalen att de skulle stänga två timmar tidigare än de egentligen skulle göra eftersom de flesta gäster hunnit gå. De undlät inte heller att mer eller mindre subtilt hinta om detta genom uttråkade blickar, närgånget diskplockande och slutligen trumfkortet, strålkastarbelysning! Klart att de ville göra något annat än att jobba en lördagkväll men, vafan, lite respekt.

Nåja, innan restaurangbesöket drack vi lite ekologisk skumpa och käkade jordgubbar. Svårt att misslyckas med en sådan start.

**

Två av fem möjliga danska skallar blir det för Riz Raz och det är serveringen som drar ner. Priset är helt ok och maten acceptabel.

Nästa gång blir det Grönne Kaeldere.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , ,

No comments: