Thursday, August 16, 2007

070816 - Ao thai (Lund)

I vår ambition att testa alla thaiställen i Lund kom turen häromdagen till Ao thai vid Mårtenstorget. Grundliga som vi är började vi med en take-away. Ena maträtten var något helt annat än det vi beställt men det var gott och de hade också på någon mystisk vänster tagit betalt för det felaktiga men billigare alternativ jag fick. Alltså gav vi stället en chans till.

Det var igår som vi återigen gled in genom portarna in i den mysiga lokalen med lågt i tak. Vad jag förmodar var thailändsk musik skvalade ur högtalarna, diverse mer eller mindre smaklösa men intrikata träsniderier som pryder väggarna gav för en gångs skull ett relativt genuint intryck. Måste säga att detta är thaistället i Lund med trevligast innanmäte även om det tyvärr inte säger så mycket. Konkurrensen är inte stenhård på den fronten precis. Vid vårt besök var stället initialt ganska folktomt men lokalen fylldes snabbt upp av glada gäster i olika åldrar och av olika samhällsklasser. Ett gemytligt surr infann sig.

Maten var helt ok även om de envisades med att ha ägg i flera rätter. Prismässigt ligger stället i klass med Buachoom men de når inte riktigt ända fram till de kulinariska höjder vi ibland erfarit på den nyss nämnda etablissemanget.

Jag åt en rätt baserad på ris, lite grönt och ägg toppat med räkor flankerat av ett pliktskyldigt salladsblad med tillhörande citronskiva. Andrea åt motsvarande fast naturligtvis utan ägg och med tofu.

***

Själv ger jag maten och priserna en stark trea och inredningen också en trea. Om jag får drista mig att generalisera så är thairestauranger sällan så mysiga men här var det i alla fall inte direkt ogästvänligt. En trevlig kvarterskrog med bra thaimat till rimliga priser. Sammanfattningsvis blir det en stark trea.

Andra intressanta bloggar om: , , , ,

3 comments:

aryhann said...

We have experienced Ao Thai in Lund several times and since the last year we have been really disappointed at the service and at the food. The restaurant is not always open and there has been a period when it was hard to know when it would have been opened at all.
Once we ordered some take away, but we got a complete different food from what we have ordered and it tasted terrible.
Sometimes, depending from the chef, the food is ok, but many other times it is really a disaster.
Last time we ordered the thai biffar which costed 115 SEK and which it resulted to be a mass of frozen hamburger, peas and broccoli.
Really disappointing.

Nils said...

Based on our mutual experiences, perhaps one should not recommend take-away from this establishment.

Unknown said...

Vi hämtar mat hos Ao thai ca en gång i veckan, oftast på fredagkvällar. Vi är mycket nöjda självfallet då det är gott, snabbt och prisvärt.