Tuesday, March 27, 2007

070327 - Vegansk experimentell sushi



Sushi känns kanske inte så väldans hett och nytt för någon idag. Jag kunde ändå inte låta bli att testa några nya uppslag när jag ändå satt på ett gäng exotiska frukter från igår.

De nya varianterna:

Sparris

Kändes som ett självklart inslag på sushitalriken.

Rambutan

Förvånande gott, näst bäst utfall enligt mig.

Nashipäron

Smakar inte så mycket men krispigheten är god om man ser till att skära riktigt tunt.

Mangostan

En aning för sött men ändå inom smakens rimlighetsgränser.

Pitahaya

Smakar svagt av jasminte och blev ganska effektfullt. Ingen hejdundrande hit men kanske ok för parfymälskare.

Inklusive klassisk nori-maki med avokado

Avokadomaki'n är ju klassisk. Vi testade även att ha avokado varvat med sparris i en av rullarna, fungerade utmärkt.

Slutsats: Det går lätt att variera sushin även som vegan (själv äter jag kött men det gör inte Andrea). Eftersom sparrisen fungerade så bra kan jag bara utgå ifrån att det gjorts förr. Får man en riktigt god idé kan man ge sig den på att någon annan fått den före en själv.

Andra intressanta bloggar om:

3 comments:

Björn Gadd said...

Grymt spännande och experimentiellt! Brukar köra sparris men nu måste jag helt enkelt testa frukter!

Nils said...

Hehe, kul att du gillade det. Förhoppningsvis blir det fler kulinariska djupstudier även framöver.

Unknown said...

Spännande förrätt-sushi alternativ tycker jag (alltså fruktvarianten). Sparris är bra variant till vegetarisk sushi... bra förslag om jag vore sushikock... men tyvärr.