Wednesday, June 6, 2007

070606 - "Halleluja, rock´n´roll, livet är kort, kör hårt"

Med de orden vill Stefano Catenacci att vi ska lära känna och minnas hans läromästare Werner Vögeli som gick hädan för en tid sedan. Denna epitaf kan läsas i sin helhet i senaste numret av tidningen gourmet som på senare tid seglat upp som ett tänkbart alternativ, eller i mitt fall komplement, till Allt om mat.

Upplägget är bra mycket mer exklusivt än den mer "för alla" och jordnära bonniergiganten. Toksnygga fotografier och illustrationer avlöser svåra men sannolikt mycket välsmakande recept. Komplexfyllt självförtroende i högkonjunkturstider, Wallpaper för matälskaren skulle man kanske kunna säga. Faller mig perfekt i smaken med andra ord, haha.

Ett reportage om restauranger på Manhattan som specialiserat sig på desserter, provsmakning av Zürichs bästa konfekt, special om ramslök med mera. Hyfsat exklusivt helt enkelt.

Jag har nu köpt två lösnummer och tycker de hållt stilen. Visst andas det mycket 80-talsframgång men det är en fröjd för ögat att bläddra. Porr för matlagningsfantasten! Det blir nog en prenumeration.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments: