Saturday, June 2, 2007

070602 - Kattesund regerar!


Lite av det du får för en knapp hundring i grönsaksaffären på Kattesund

I Lund finns det inte så mycket av något, allra minst bra mataffärer bortsett från Saluhall och torghandel. Med ett viktigt undantag, nämligen Kattesund. Har nämnt det här på bloggen förr men det tåls att upprepas.

Kvällen idag skall ägnas åt ett besök på den libanesiska restaurangen Ambiance på Engelbrektsgatan. Vi har fått hem ett reklamkort i brevlådan som vi tagit fasta på, libanesisk buffé inkl bröd, kaffe, baklawa och hela rasket för 99 spänn per skalle. Buffén skall enligt reklamen innehålla 16 olika rätter varav 12 är vegetariska. Jag återkommer med recension imorgon.

Efter restaurangbesöket tar vi bussen till mina föräldrars sommarstuga i Skanör, där vi käkar godis och kollar på film medelst Andrea´s laptop. Imorgon blir lite slappedag med långpromenad och bärnstensletning. Lunchen till imorgon har vi dock inhandlat idag och det är lite dit jag vill komma med hela denna långa skrytutläggning. Det är nämligen så att vi shoppat lunchgrejerna på Kattesund. För 116 kronor fick vi 4 l jordgubbar (ska koka sylt och göra glass på 3 av literna), en galiamelon, en honungsmelon, 1 kg vattenmelon, 4 nektariner, ett gäng fina lökar, en stor burk flytande tahini (sesampasta) och två avokado. Grönsakerna gick således på knappa hundralappen vilket väl får anses vara djäkligt schysst i den konsumtions och prishaussade högkonjunktur vi för tillfället lever i. Litet kompletterande smått och gott på den intilliggande Hemköp gick för betydligt mer, fast de drog i alla fall mina rabatter i motsats till hur det går till i Sveriges dyraste ICA-affär (ja, det är sant) i Skanör.

(Mmmmm satte precis tänderna i årets första nektarin)

Att man dessutom billigt kan köpa en uppsjö olika nötter, inkl pinje, cashew, pistage och macadamia, ur stora säckar gör inte shoppingupplevelsen sämre.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments: