Den här sillen har jag gjort upprepade gånger med finfint resultat varenda gång:
Pepparrotssill
Ingredienser
1 burk färdigurvattnad inläggningssill
2 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
2 tsk (västerviks-)senap
1 burk (45 gr) riven pepparrot
Salt & peppar efter behag
Gör så här
Blanda alla ingredienserna väl och låt stå kallt några timmar sedan är allt klart!
Serveras med fördel på mörk kavring och klippt gräslök på topp.
Receptet kommer från min vän Peter som även publicerat ett antal andra utmärkta sillrecept här
Andra intressanta bloggar om: Midsommar, Recept, Sill, Sommar, Mat, Matlagning, Pepparrot, Pepparrotssill, Kök, Snabbt, Enkelt
Tuesday, June 19, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Låter lite som min 5-minuterssill från Abba. Pepparrot är definitivt en jättebra smak.
Mycket möjligt att inspiration hämtats därifrån ursprungligen. Jag har tänkt pröva tunnt skuren rödlök vid nästa tillfälle, tror det blir pricken över i även om det tar ett ögonblick till att tillreda då.
Post a Comment