Igår kväll lagade jag till senaste versionen av min thaigryta, den här gången med rismjölk som inte tar över så mycket i smaken som sojamjölk. Det blev väldigt lyckat och smakade som brukligt än bättre idag till lunch när smakerna fått harmoniera ytterligare.
Nils thaigryta
Ingredienser:
½ Aubergine, skuren i stavar
150 g Ostronskivling, finskuren som carpaccio
Sesamolja
2 msk grön currypasta
1 grönsaksbuljongtärning
5 schalottenlökar, finhackade
1 större knödel ingefära, finhackad/finriven
2 klyftor vitlök, finhackade
1 liten färsk chilifrukt, finhackad
Saften från 1 lime
1 konserv (400 g) kokosmjölk
4 dl rismjölk
3 dl vatten
1 knippe strimlad salladslök
På toppen:
1 avokado, skuren i tärningar
1 grabbanäve per portion cashewnötter
Gör så här:
1. Stek upp schalotten- & vitlök, ingefära och currypasta i sesamolja.
2. Fräs auberginen snabbt.
3. Häll på resten förutom avokado, cashew och salladslök och låt koka.
4. Precis innan servering, släng i salladslöken.
5. Toppa med avokado och cashewnötter.
Till detta gjorde jag sushi nori-maki med gurka och avokado. Avslutningsvis toppade vi med chilitryffelpraliner som jag gjutit i min nya form från Panduro hobby.
Alltihop är naturligtvis 100% veganskt.
Andra intressanta bloggar om: Thaimat, Thai, Thailand, Ostronskivling, Chilitryffel, Carpaccio, Sojamjölk, Rismjölk, Aubergine, Currypasta, Chili, Avokado, Mat, Matlagning, Recept, Matnils, Nils, Pralin, Chilipralin, Tryffel, Chilitryffelpralin
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment