Sunday, July 29, 2007
070729 - Pizzabagarna
Andrea´s tofupizza och min italiano especial.
I fredags blev det hemlagad pizza deluxe och Harry Potter på bio.
4 pizzor:
Nils special 1, italiano especial
Deg
Tomatsås
Riven parmesan
Färska skivade tomater
Soltorkade tomater
Parmaskinka
Babyspenat
Vitlök- och persiljafrästa krutonger
Hackade svarta oliver
Svartpeppar
Nils special 2, skogens giioouuld
Deg
Tomatsås
Riven parmesan
Färska skivade tomater
Skivade kantareller
Babyspenat
Vitlök- och persiljefrästa krutonger
Svartpeppar
Andrea special i hemlagad tappning och min kantarellpizza.
Recept på Andrea´s specialare och själva degen och pizzasåsen får ni imorrn. Nu ska vi göra färdigt vårt bröd och våra rabarber & hallonbakelser.
070730:
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
4-5 soltorkade tomater, hackade
1 liten rödlök (el ½ stor), hackad
1 näve svarta oliver, finhackade
½ vitlök, finhackad
Mejram
Oregano
Svartpeppar från kvarn
Salt efter smak
Degreceptet får jag komplettera med vid hemkomst.
070808: Degreceptet
Ingredienser:
25 g jäst
2 ½ dl vatten, fingervarmt
2 msk olja
½ tsk salt
7 dl vetemjöl
Gör så här:
Lös upp jästen i lite av vattnet
Tillsätt resten av vattnet
Blanda i resten
Knåda
Låt jäsa 30 min
Kavla ut till 4 pizzor (2 per plåt)
Lägg på vad du ska ha (tomatsås först så klart)
In i ugnen 10-15 minuter på 200-225 grader (lite beroende på din ugn)
Andra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Pizza, Egen pizza, Pizzadeg, Italien, Kantareller, Parmesan, Tomat, Vegan, Tofu, Babyspenat, Soltorkade tomater, Krutonger, Harry Potter, Hemlagad pizza, Parmaskinka
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment