Wednesday, July 11, 2007

070711 - Tabemono (Lund)

Igår firade vi att Andrea kommit in på sitt program med att gå till Lunds mest anrika sushirestaurang Tabemono. Stället har åtminstonde tidigare profilerat sig genom att vara snäppet dyrare men med lite högre kvalitet. Döm om min besvikelse då när de inte riktigt levde upp till det ryktet.

Själv beslöt jag mig för att nappa på erbjudandet om så mycket sushi man kan äta för 160 kronor. Ingen av dem som jobbar på restaurangen visade sig tala svenska så det visade sig mycket svårt att beställa. Engelska gick bra men ändå blev det konstigt. En buffé för 195 kronor medan all-sushi-man-kan-äta för 160 pix samt ät-så-mycket-du-orkar-fast-bara-nudlar-efter-du-ätit-10-bitar-till lunch för 65 riksdaler tror jag låg bakom menyförbistringen. Jobbigt när man sitter och väntar och inte har någon aning om huruvida den engelsktalande personalen förstått att man vill ha det de skyltar om på svenska utanför, och som inte står någonstans inuti restaurangen eller i menyn, eller om man ska få in något helt annat till okänt pris.

Till slut blev det dock bra, Andrea fick beställa ett separat vegetariskt alternativ för 150 pix vilkt verkade helt ok medan jag fick ett antal sashimibitar med olika toppning samt en hel rulle nori-maki uppskuren med crabfish, gurka och knallgul rättika.

*** av fem möjliga.

+ Helt ok priser om du lyckas få fram vad du vill ha.
- Se ovan samt att den stackars ensamma servitrisen trots sitt idoga flit tvingades vänta ganska länge innan hon kunde bära ut maten till oss. Nori-makin var lite slarvigt uppskuren.

Atmosfären var väl ok men helhetsintrycket förstördes av osäkerheten gällande beställningarna.

Billigare och lika bra sushi i spartansk miljö får du på Ikizikuri, snyggare och med vackrare interiörer till ungefär samma pris som Tabemono får du på Wasabi.

Rekommenderas om du tröttnat på de två ovanstående alternativens sushi.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , ,

No comments: