Friday, May 11, 2007

070511 - Chokladmockatryffel, det enda recept du behöver

Chokladtryfflar är en given del i frossarens diet. Här bjuder jag er läsare på mitt grundrecept. Kan varieras i det oändliga.

Ingredienser:

225 g choklad (gärna med litet högre procenthalt kakao men blockchoklad går också bra)
1 dl vipsgrädde

det du smaksätter med, till exempel (drygt en tesked):

snabbkaffepulver (godare än det låter) eller
likör (ex grand marnier) eller
konjak eller
rökig whisky eller
torkad, smulad chili

Tillagning:

1. Bryt chokladen och smält den i en panna alternativt i micron. Detta kräver att man har koll på vad man gör så att det inte bränner vid i botten. Känner du dig osäker eller gör en massa annat parallellt så smält i ett vattenbad.

2. Värm och rör med träslev tills chokladen smält och blandat sig till en härlig smet. Det skall inte koka.

3. Blanda i smaksättning.

4. Blanda i grädden.

Om du ställer smeten i kylskåp stelnar den fortare men kan också bli för hård. Låt den rumstempereras något om den är för hård att rulla.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments: