Chokladtryfflar är en given del i frossarens diet. Här bjuder jag er läsare på mitt grundrecept. Kan varieras i det oändliga.
Ingredienser:
225 g choklad (gärna med litet högre procenthalt kakao men blockchoklad går också bra)
1 dl vipsgrädde
det du smaksätter med, till exempel (drygt en tesked):
snabbkaffepulver (godare än det låter) eller
likör (ex grand marnier) eller
konjak eller
rökig whisky eller
torkad, smulad chili
Tillagning:
1. Bryt chokladen och smält den i en panna alternativt i micron. Detta kräver att man har koll på vad man gör så att det inte bränner vid i botten. Känner du dig osäker eller gör en massa annat parallellt så smält i ett vattenbad.
2. Värm och rör med träslev tills chokladen smält och blandat sig till en härlig smet. Det skall inte koka.
3. Blanda i smaksättning.
4. Blanda i grädden.
Om du ställer smeten i kylskåp stelnar den fortare men kan också bli för hård. Låt den rumstempereras något om den är för hård att rulla.
Andra intressanta bloggar om: Choklad, Dessert, Mat, Mat & dryck, Sött, Tryffel, Chokladtryffel, Frossa, Lyx, Chili, Grädde, Likör, Konjak, Whisky, Whiskey, Kaffe
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment