Friday, May 25, 2007

070525 - Köttstöld och bufféfrossa

Idag skall jag med jobbet till S:t Markus vinkällare i Malmö och gå loss på en buffé som heter duga. Käkade på samma adress för 5-6 år sedan och redan då hade buffén vunnit viss ryktbarhet. Nu verkar den snarast institutionaliserad, alla har ätit där nån gång.

Naturligtvis har jag förhört mig lite om taktiker för att optimera besöket. Ett hett tips är att ta det lugnt med den inledande fisksoppan, då tydligen denna är så god men också gräddbemängd att den lätt stjäl halva den plats man har i magen.

I övrigt har jag planerat att avlägga ny visit i kolonilotten och hamstra rabarber. Som ni kanske märkt har det varit nästintill hysterisk aktivitet på rabarberfronten här på bloggen på sistone. Men än är ämnet inte uttömt; marmelad och sorbet är några av de möjligheter som också skall uttömmas inom rabarberfältet.

DN
skriver idag om köttjuvar. Allt från pizzerior till finare restauranger misstänks falla för frestelsen att shoppa billigt finkött från snattande proffsligor. Enligt den lätt konspiratoriska artikeln skall alla köttätare som ätit ute någon gång med stor sannolikhet ha inmundigat snattkött.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments: