Här är det i sin helhet, helt fräckt saxat rakt av från Skafferiet
"Rabarberpaj med knäckigt täcke
Den här pajen gjorde jag igår. Den blev rätt god tycker jag. Pajen var (självklart) vegansk, men det borde inte vara några problem att byta ut surrogaten till animaliska produkter (varför man nu skulle vilja det).
8 dl skuren rabarber (+ lite socker)
150 gr margarin
1 dl sojagrädde
0,5 dl sirap
2,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1. Lägg rabarbern i en ugnsform och strö lite socker över.
2. Smält margarinet. Ta av från plattan och häll i grädde och sirap.
3. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner dem i kastrullen.
4. Ät upp halva smeten, den är sjukt god.
5. Gegga ut resten över rabarbern.
6.Grädda i ugnen i 175 grader c:a 20 minuter (tills täcket blivit ljusbrunt).
Servera med tofuglass eller vaniljsås."
Andra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Kök, Dessert, Efterrätt, Sommar, Vår, Sverige, Försommar, Rabarber, Paj, Sött, Skafferiet, Vegan, Veganskt, Grön, Grönt, Socker, Andrea, Recept
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment