
På bilden syns den aktuella sorbeten tillsammans med en lakritssorbet och tillbehör som jag hade som dessert nyårsmiddagen 2006/2007. På topp syns en karamelliserad limesockerskulptur, på sidorna vildhallonsås respektive lakritssås.Tyvärr fanns det inte tid att hitta bättre ljusförhållanden för bilden.
Ursprungsreceptet till denna sorbet hittade jag på nätet någon gång i 2000-talets gryning. Det är väl beprövat och ger ett fantastiskt resultat. Servera gärna med en chokladmockatryffel vid sidan om.
Ingredienser:
0,5 kg frysta hallon
20 g flytande glykos (köpes på Apoteket)
4,5 dl vatten
3,5 dl råsocker (el vanligt socker)
2½ msk szechuanpeppar
1 st vaniljstång
Tillagning:
1. Mixa hallonen, häll över dem i en bunke.
2. Dela vaniljstången på längden.
3. Koka upp alla ingredienser utom de mixade hallonen.
4. Mixa blandningen, sila den och rör ner i hallonen.
5. Kör smeten i glassmaskin tills rätt konsistens uppnåtts. Frys den gärna några timmar innan servering.
Andra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Kök, Glass, Sorbet, Efterrätt, Szechuanpeppar, Sechuanpeppar, Hallon, Sommar, Vår, Vanilj, Vaniljstång, Socker, Glassmaskin, Hallon och szechuanpepparsorbet, Dessert, Flytande glukos, Flytande glykos, Vatten, Svalka, Svalkande, Råsocker, Lakrits, Lakritssorbet, Vildhallon, Vildhallonsås, Salmiak, Nyårsmeny, Nyårsmiddag, Nyår, Fest, 2006, 2007, Limesocker, Lime, Sås, Lakritssås, Vildhallonsås
Världens bästa matblogg, and you know it! Nu 100% fri från hälsokostpladder!


No comments:
Post a Comment