Monday, May 21, 2007
070521 - Rabarberbakelse part II
Blir rabarber idag igen, idag med recept.
Receptet på rabarberbakelserna: (4 stycken)
2 smördegsplattor
*kavla ut när halvtinade, låt tina helt innan de åker in i ugnen så reser de sig bättre
2 rabarberstjälkar, klippta i bitar om ca 5 cm
*rosa är fint, träigt är inte gott, den nedersta, tjockaste biten är träigast, den kan man behöva skala
1½ dl marsànsås
*kokbar är ofta vegansk, havrevarianten så klart likaså, bra om fast konsistens
1 tsk rivet limeskal
*tvätta ordentligt först
1 msk vatten
2 msk strösocker
Florsocker
Limeskal ger en trevlig touch.
1. Kavla ut smördegsplattorna och dela på mitten till fyra ungefärliga fyrkanter
2. Skär ut en 1-2 cm bred ram i ytterkanten, skär så att mitten och ramen ej delas till 100%
3. Fördela marsànsåsen jämnt över mittbiten
4. Koka upp vattnet med sockret, låt rabarbern fräsa däri under 1 minut och låt sedan stå under lock 10 minuter
5. Lägg upp rabarberbitarna ovanpå marsànsåsen
6. Pensla ramen med vatten eller ägg beroende på läggning
För att lite tydligare illustrera hur jag menar att man gör.
7. Baka på 200 grader 15-20 minuter (beror lite på ugn, kolla dem efter 15 minuter helt enkelt)
Så här ser rabarbern ut där den gömmer sig i rabatten, blanda inte ihop med björnloka!
Ytterligare en anti-utbrändhetbild jag knäppte av igår.
Andra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Rabarber, Utbrändhet, Koloni, Kök, Sommar, Sol, Värme, Vår, Försommar, Vegan, Veganskt, Smördeg, Paj, Bakelse, Lime, Marsan, Frossa, Lyx, Recept
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment