Thursday, May 17, 2007
070517 - Carpaccio på ostronskivling thai stylee
Andrea och jag powershoppade på Willy´s idag. Allt från tamarillo, kumquat, ostronskivling och granatäpplen till tvål (i akvarieutförande med en liten fisk i, sjukt tacky men skönt avslappnande), delikatessknäckebröd och batterier.
Improviserade ihop en liten förrätt med inspiration av reminiscenser från ett besök på restaurangen Plockepinn på Bergsgatan i Malmö för några månader sedan.
Ingredienser: (2 pers)
6 ostronskivlingar (enligt bilden ovan), i tunna skivor
1/2 avokado, i fyrkanter om 4-5 mm (julienne)
2 tsk sesamfrön
Sesamolja
Marinad
1 msk risvinäger
1/2 tsk röd chili, finhackad
1/4 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 msk färsk koriander, finhackad
Buljong
1/2 lime, saften
1/3 tärning grönsaksbuljong
2 tsk grön currypasta
2½ dl vatten
1. Koka upp vatten med currypasta, limesaft och buljongtärning
2. Blanda ostronskivlingcarpaccion med marinaden
3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna
4. Fräs snabbt de marinerade ostronskivlingarna inkl marinaden i en panna
5. Lägg över ostronskivlingarna i skålar
6. Slå över buljongen
7. Lägg i avokadon
8. Toppa med de rostade sesamfröna och några droppar sesamolja
Blev riktigt jäkla smarrigt, veganskt å allt.
Nu ska jag käka huvudrätten som Andrea rott ihop i form av avokadosallad med klyftpotatis och improviserad bondbön- & kikärtsdipp!
So long!
Andra intressanta bloggar om: Vegan, Mat, Matlagning, Dryck, Mat & dryck, Handla, Avokado, Buljong, Ostronskivling, Huvudrätt, Förrätt, Thai, Thailändskt, Sesamfrö, Sesamfrön, Sesamolja, Olivolja, Carpaccio, Klyftpotatis, Bondbönor, Kikärtor, Dipp, Dippa, Potatis, Chili, Lime, Vitlök, Curry, Currypasta, Grön currypasta, Buljongtärning, Koriander, Marinad, Sallad
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment