
På bilden syns den aktuella sorbeten tillsammans med en hallon- & szechuanpepparsorbet och tillbehör som jag hade som dessert nyårsmiddagen 2006/2007. På topp syns en karamelliserad limesockerskulptur, på sidorna vildhallonsås respektive lakritssås. Tyvärr fanns det inte tid att hitta bättre ljusförhållanden för bilden.
Nils lakritssorbet (som den gjordes till nyår 2006/2007)
Ingredienser:
Lakritsrot, skuren i mindre bitar
Lakritsströssel, mortlat till pulver
5 dl vatten
1 dl sockerlag
Saften av ½ citron
Ca 1 msk finhackat citronskal
Tillagning:
1. Koka upp vattnet med lakritsroten och låt reducera till ca 2-3 dl
2. Sila bort lakritsroten
3. Blanda med de andra ingredienserna och låt svalna
4. Kör i glassmaskin till önskad konsistens
Servera gärna med hallonsås eller kanske till och med en hallonsorbet. Smakerna går väldigt bra ihop.
Andra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Kök, Glass, Sorbet, Efterrätt, Szechuanpeppar, Sechuanpeppar, Hallon, Sommar, Vår, Vanilj, Vaniljstång, Socker, Glassmaskin, Hallon och szechuanpepparsorbet, Dessert, Flytande glukos, Flytande glykos, Vatten, Svalka, Svalkande, Råsocker, Lakrits, Lakritssorbet, Vildhallon, Vildhallonsås, Salmiak, Nyårsmeny, Nyårsmiddag, Nyår, Fest, 2006, 2007, Limesocker, Lime, Sås, Lakritssås, Vildhallonsås
Världens bästa matblogg, and you know it! Nu 100% fri från hälsokostpladder!


No comments:
Post a Comment