Sunday, May 20, 2007

070520 - Lakritssorbet


På bilden syns den aktuella sorbeten tillsammans med en hallon- & szechuanpepparsorbet och tillbehör som jag hade som dessert nyårsmiddagen 2006/2007. På topp syns en karamelliserad limesockerskulptur, på sidorna vildhallonsås respektive lakritssås. Tyvärr fanns det inte tid att hitta bättre ljusförhållanden för bilden.

Nils lakritssorbet (som den gjordes till nyår 2006/2007)

Ingredienser:

Lakritsrot, skuren i mindre bitar
Lakritsströssel, mortlat till pulver
5 dl vatten
1 dl sockerlag
Saften av ½ citron
Ca 1 msk finhackat citronskal

Tillagning:

1. Koka upp vattnet med lakritsroten och låt reducera till ca 2-3 dl
2. Sila bort lakritsroten
3. Blanda med de andra ingredienserna och låt svalna
4. Kör i glassmaskin till önskad konsistens

Servera gärna med hallonsås eller kanske till och med en hallonsorbet. Smakerna går väldigt bra ihop.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments: