Pysslighet i all ära, här kommer recept på hur man gör egna praliner:
Att göra egna praliner:
1. Smält vanlig choklad antingen i vattenbad eller mikrovågsugn.
2. Tag en form (antingen riktig pralinform, finns bl a på Panduro Hobby, eller t ex en isbitsform) och fyll den med smält choklad.
3. Låt chokladen rinna av igen ur formen så att hela formen är täckt av ett tunnare lager choklad.
4. Låt stelna.
5. Gör en tryffelsmet (kanske med aningen mer grädde än vanligt) smaksatt med t ex någon likör, reducerade rårörda lingon, mintkross, mortlat snabbkaffe eller mandelspån. Detta kommer att fungera som fyllning.
6. Lägg ev ner en nöt, bär eller annat passande.
7. Fyll formen till ca 2/3 med tryffelsmeten.
8. Låt stelna något i kylen.
9. Häll resten av den smälta chokladen över formen och fyll ända upp.
10. Skrapa av överflödig choklad så att de blivande pralinernas bottnar blir släta.
11. Knacka formen lätt mot ett hårt underlag (t ex bordet) så att ev luftbubblor försvinner.
12. Ställ in i kylen.
Variationsmöjligheterna är oändliga. Lycka till!
Andra intressanta bloggar om: Mat, Matlagning, Dessert, Choklad, Pralin, Tryffel, Kök, Kakao, Godis, Gott, Snabbt, Fest, Likör, Mintkrokant, Mandelspån, Mandel, Snabbkaffe, Kaffe, Panduro hobby, Panduro, Smak, Smaksättning, Praliner, Egna praliner, Göra egna praliner, Apelsin, Mikrovågsugn, Mikro, Chili, Hjortron, Bär, Smultron, Nöt, Mint, Sött, Socker, Grädde, Recept
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment